ucretsizkargoiconTÜM TÜRKİYE’YE ÜCRETSİZ KARGO
mobilucretsizkargoTÜM TÜRKİYE’YE ÜCRETSİZ KARGO
sidebaricon

Buzdolabı Kokusuyla Nasıl Baş Edilir?

Tarih: 02.01.2023 13:43
Buzdolabı Kokusuyla Nasıl Baş Edilir?
Buzdolabında kötü koku, çözümsüz bir sorun değil. Basit önlemleri ihmal etmeyin yeter. Peki, bu basit önlemler neler?

Buzdolabı Kokusunun Nedenleri Nelerdir?

 

Buzdolaplarında rahatsız edici kokunun baş sorumlusu elbette bozulmuş gıdalar. Özellikle sebze ve meyveler ile ağzı açık kaplarda tutulan yemekler bozulma ve çürüme konusunda çok dikkatli olmayı gerektiriyor. Açık halde tutulan yemekler, bozulma söz konusu olmadığında da koku yaratacaktır. Gıda kokularının birbirine karışması da bozulma olmasa bile cihazın içindeki havanın kalitesini düşüren etmenlerden.

Gıdaları uygun şartlarda muhafaza etseniz bile, cihaz içinde kötü koku oluşabilir. Bu tip durumlarda sorun genellikle düzgün çalışmayan hava filtreleridir.

Peki, Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir?

 

 

"Dip Köşe Temizlik” Şart

 

Kokuyu gidermenin en etkili yolu elbette sıkı bir temizlik. Temizliğe, bozulmuş gıdaları atarak başlayın. Dip köşe temizlik uzun zaman alacağından, temizliğe başlamadan önce buzdolabının fişini çekmenizde fayda var.

Bozulmuş gıdaları atmak temizlik için tek başına yeterli değil. Ayrıca cihazın iç yüzeylerini ve parçalarını temizlemelisiniz. Bu temizliği, yüzeyler için silme, çıkarılabilir küçük parçalar için silme veya musluk altında yıkama suretiyle gerçekleştirebilirsiniz. Cihazı silerken temizleyici ürün kullanacaksanız, sonrasında duru suyla nemlendirilmiş bir bezle temizleyicinin yüzeyden tamamen çıkmasını sağlayın. Buzdolabı içinde kalan bu tür kimyasal artıkları gıdalara bulaşabilir. Temizlik için sert kimyasallar kullanmayın, aksi takdirde hem cihaza zarar verebilir hem de kimyasal artığının gıdalara bulaşması sebebiyle sağlığınızı riske atabilirsiniz.

Kimyasal temizleyiciler yerine karbonat da kullanabilirsiniz. Karbonatlı suyla nemlenmiş bez ile yapılan silme işlemi etkin bir temizlik sağlayacaktır.

Temizlik sonrası koku tamamen yok olmayabilir. Bu tip durumlarda yine karbonattan yardım alabilirsiniz. Geniş bir tepsiye yayacağınız bir miktar karbonatı bir süre buzdolabı içinde bulundurmak, koku moleküllerinin karbonatın bünyesinde toplanması yoluyla kokuyu giderecektir.

Aldığınız tüm önlemlere rağmen sorun devam ediyorsa bunun sebebi, hava filtresinin çalışmaması veya düşük performansla çalışması olabilir. Bu durumda vakit kaybetmeden yetkili servise başvurun.

 

 

Kokunun Oluşmasına İzin Vermeyin

 

 

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir sorusunu gündeme getirmemek için koku oluşumunu önleyici tedbirler almak gerekiyor.

Kokuda gıdaların yanlış muhafaza edilmesi başrolü oynadığından, özellikle bu konuda dikkatli olmak gerek. Son tüketim tarihi geçmiş, çürümüş gıdaları buzdolabı içinde uzun süre tutmamaya özen gösterin. Bunun için buzdolabındaki gıdaları sık sık kontrol etmekte yarar var.

Artmış yemekleri mutlaka ağzı sıkıca kapalı, hava aldırmayan kaplarda muhafaza edin. Bu, koku oluşmasını önlemek kadar, sağlık için de önemli bir tedbir olacaktır. Yemekleri açıkta bırakmak, hızlı bakteri üremesine yol açar.

Buzdolabını temizlemek için kötü kokuya maruz kalmayı beklemeyin. Temizliği periyodik hale getirmek, koku oluşumunu önlemenin en iyi yollarından biri.

 

 

Teknolojiden Yardım Alın

 

Günümüzün üstün teknolojileri, buzdolabında kötü koku sorununu büyük ölçüde azaltıyor. Arçelik buzdolaplarında bulunan Koku Giderme Teknolojisi bunlardan biri. Bu sistem, cihaz içindeki kokuyu, zararlı maddeler üretmeden %90’a varan oranda azaltmaktadır. Bunun yanı sıra, Kahvaltılık 0Bölmesi, Mavi Işık ve FullFresh+ gibi teknolojiler, gıdaları çok daha uzun süre taze tutarak, bozulmadan kaynaklı kokuların oluşma sıklığını düşürüyor.

 

Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...