ucretsizkargoiconTÜM TÜRKİYE’YE ÜCRETSİZ KARGO
mobilucretsizkargoTÜM TÜRKİYE’YE ÜCRETSİZ KARGO
sidebaricon

Kombi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tarih: 02.01.2023 12:30
Kombi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Kombinizden tam verim elde etmek ve güvenlik için kullanımda dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var.

Kombi Kullanımı

 

Cihazdan tam verim elde etmek ve güvenlik için kullanımda bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Peki, bu önemli noktalar neler?

 

 

Kombi Bakımını İhmal Etmeyin

 

Periyodik Kombi Bakımı, kullanımı hem verimli hem de güvenli hale getirir. Yeterli bakımla cihaz, daha az enerji tüketerek, daha yüksek performans gösterecektir.

Bakım, temizlik ve çeşitli parçaların gereği gibi çalışıp çalışmadığını kontrol etmeyi içerir. Kombinin su sızdırıp sızdırmadığını yeterli sıklıkta kontrol edin. Gerektikçe cihaz açılıp, biriken toz tahliye edilmeli. Bacalı kombilerde, bacayı periyodik olarak temizlemeye özen gösterin.

 

 

Kombiniz Doğru Yerde Konumlanıyor mu?

 

Kombinin evin neresinde bulunduğu da hem güvenliği hem de cihaz performansını ilgilendiren konulardan biri.

Kombinin yaratabileceği olası tehlikelere karşı bu cihazı, yatak odasına yerleştirmemeye dikkat edin. Alev alma olasılığı yüksek şeylerin bulunduğu mekânlar ve apartman koridorları da kombi için uygun alanlar değildir.

Kombiyi balkon gibi açık bir mekâna yerleştirecekseniz, koruyucu bir kabin içine almanızda fayda var. Aksi halde, aşırı soğuk hava, yağmur gibi olumsuz koşullar cihaza zarar verebilir, cihaz performansını düşürebilir, güvenlik sorunlarına zemin hazırlayabilir.

 

 

Su Seviyesinin Kontrolü

 

Su seviyesi ile kast edilen, kombide ve tesisatta dolaşan suyun sahip olduğu basınçtır. Bu basınç, cihaz üzerine yerleştirilen manometreden okunur.

Kombi çalışmıyorken su basıncı 1 ila 1.5 bar arasında olmalı. Kombi çalıştığında su ısınacağından basınç da artacaktır.

Geniş dairelerdeki tesisatlarda su hacmi fazladır. Buralarda basıncın fazla yükselmesi güvenliği tehlikeye sokar. Basınç yükseldikçe kullanılabilir genleşme tankı hacmi küçülecektir. Kombilerde en yüksek çalışma basıncı 3 bardır.

Kombinin su basıncı birkaç ayda bir düşebilir. 2 veya 3 ayda bir basınç düşmesi normal olarak kabul edilmektedir. Basınç düşüşü daha sık gerçekleşiyorsa, uzman müdahalesini gerektiren bir sorun var demektir.

Basınç sabit kalmıyorsa bu, tesisatta veya genleşme tankında kaçak olduğu anlamına gelebilir. Bu tip tesisat ve Kombi Arızalarında mutlaka teknik servis ya da yetkili bayii ile iletişime geçilmeli.

Bazı kombilerde düşük basınç uyarısı mevcuttur. Bunlar, basınç kontrolü konusunda kullanıcı sorumluluğunu azaltır. Kombinizde böyle bir özellik yoksa ayda bir basınç kontrolü yaptırmayı ihmal etmeyin.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...